Dirk

Contactinformatie

016 360 651
Leuven

Talen

Dirk De Maeseneer

Behaalde in 1984 met onderscheiding het diploma van licentiaat in de rechten aan de KU Leuven en werd in hetzelfde jaar stagiair van gewezen stafhouder Vermeersch. Hij associeerde zich in 1986 met gewezen stafhouder Vermeersch en Frans Wouters en richtte met hen in 1992 de C.V. Vermeersch­Wouters-De Maeseneer op, rechtsvoorganger van het huidige Lovius.

Als mede-stichter van Lovius is hij nauw betrokken bij de verdere uitbouw van het kantoor, waar hij zich in het bijzonder richt op de sectie ondernemingsrecht en familie- en huwelijksvermogensrecht. Beide materies, op het eerste zicht totaal verschillend, liggen hem nauw aan het hart. Hij wordt sinds 1989 regelmatig door de rechtbanken te Leuven en (nadien) ook in Brussel aangesteld als curator, vereffenaar of voor andere gerechtelijke mandaten.

Hij doceerde jarenlang handels- en vennootschapsrecht in het kader van de beroepsleiding van advocaten-stagiairs aan de Leuvense balie en figureert nog vaak als spreker op talloze seminaries en voordrachten met betrekking tot deze rechtstakken. In 1993 werd hij benoemd tot plaatsvervangend rechter in de rechtbank van koophandel te Leuven.

De sportwereld heeft Dirk steeds aangetrokken. Zo is hij op dit moment voorzitter van de raad van bestuur van Tennis Vlaanderen, een van de grootste sportfederaties van het land met ongeveer 165 000 leden, waaronder de tennis- en padelsport ressorteren. Tevens werd hij in 2020 benoemd in het "Constitutional Committee" van de ITF (International Tennis Federation). 
Daarnaast maakt hij regelmatig deel uit van bestuur- of adviesorganen in meerdere domeinen van het maatschappelijk leven en is daardoor zeer vertrouwd met diverse maatschappelijke evoluties. Hij beschouwt dat als een cruciaal onderdeel van zijn vak.

Dirk heeft een uitstekende beheersing van de Nederlandse, Franse en Engelse taal. Hij woont in Leuven en zijn vijf kinderen 'houden hem jong van hart en geest' en hij staat daardoor met beide benen in de hedendaagse tijd.