Kantoor Leuven | Brusselsesteenweg 62 | 3000 Leuven | T 016 22 26 38 | Kantoor Brussel | Defacqzstraat 16  | 1000 Brussel | T 02 223 79 23 |

 

Johan Mommaerts

Behaalde in 1984 met grote onderscheiding het diploma van licentiaat in de rechten aan de KU Leuven en tegelijkertijd het diploma van geaggregeerde in het hoger secundair en niet-universitair hoger onderwijs. Begon ook zijn stage aan de balie van Leuven bij gewezen stafhouder Armand Mombaerts met wie hij zich in 1980 associeerde samen met de gewezen stafhouder Romain Vandebroek. In 2008 maakte hij met zijn team de overstap naar Lovius.

Door zijn assistentschap aan de KU Leuven en als docent in de Sociale Hogeschool te Heverlee, heeft hij een sterke interesse voor het sociaal recht. Daarnaast heeft Johan zich onder invloed van de gerenommeerde curator Mombaerts bekwaamd in het ondernemingsrecht. Hij is een erkend bemiddelaar in familie-, handels- en burgerlijke zaken. Hij wordt ook regelmatig aangesteld als schuldbemiddelaar.

 Sinds 1998 wordt hij zeer regelmatig aangesteld door de rechtbanken te Leuven en Brussel als curator, vereffenaar of voorlopig bewindvoerder in ondernemingen. Zijn brede interesse voor het burgerlijk recht kan hij blijven toetsen als plaatsvervangend vrederechter.

 Johan is sinds 2004 bijna permanent, verkozen lid van de raad van de Orde van de balie van Leuven en van 2012 tot 2014 verkozen tot stafhouder. Hij is tevens verkozen lid van de algemene vergadering van de Orde van Vlaamse balies. Verder heeft Johan ervaring als bestuurder in diverse vzw’s uit de sociale, culturele en pedagogische sector.

Sinds 2015 is Johan ook benoemd als praktijklector aan de faculteit rechten van de KU Leuven voor het vak 'pleiten'.

Hij woont in het landelijke Herent en is vader van drie kinderen.

 

Johan Mommaerts
johan.mommaerts@lovius.be

tags: stafhouder, sociaal recht, ondernemingsrecht, mombaerts, bemiddelaar, vrederechter

CONTACT INFO

johan.mommaerts@lovius.be

016 49 80 97

Leuven

-

faillissementen 016 49 80 93

Assistent: Ria Dierckx / Chloé Deweerdt

 

LEES MEER

BLOG

-

-

-

-

Lovius advocaten - Algemene Voorwaarden - Disclaimer - Privacy Policy - ICNetwork - Web-Factory.nl